YIN YOGA FLOW

Yin Yoga Flow is bij Yoga & Fit by Inge een heel populaire en regelmatig bezochte les bij de deelnemers vanwege het rustige karakter waar de yogi's weer helemaal tot rust en in balans kunnen komen.

Het is een rustige vorm van yoga waar je alle tijd krijgt om bewust zoveel mogelijk spierspanning los te laten, zo rek je diepere weefsels zoals pezen, fascia en andere bindweefsels. De voordelen zijn versterken en versoepelen van het bindweefsel en je gewrichten, zo krijg je meer ruimte in het bekkengebied, rug en schoudergordel.

Yin Yoga Flow brengt balans in een druk leven omdat de les in het teken staat van loslaten en ontspannen, je lichaam en geest kunnen hierdoor weer tot rust komen en opladen.

Iedereen kan meedoen met deze les, houdingen worden aangepast naar je eigen mogelijkheden.

Tijdens de Yin Yoga Flow les is er veel aandacht voor de adem en ademoefeningen wat meer rust brengt in je gedachten, ook worden er regelmatig verschillende massagetechnieken toegepast en komt Inge langs voor fysieke begeleiding.

Omdat je bij yin yoga wat langer in de houding blijft (3-5 minuten) heb je alle tijd om te voelen wat er in de houdingen gebeurt op fysiek, mentaal en energetisch niveau.  Dat helpt je lichaamsbewustzijn te vergroten en je grenzen te bewaken, wat heel belangrijk is ons drukke en actieve leven. Je merkt dat je fysiek en mentaal meer ruimte krijgt en dat 'loslaten' wat makkelijker wordt. De houdingen zijn voornamelijk zittend en liggend.

De yin yoga houdingen zijn ontspannen, puur en 'stil', met tussendoor zachte en fijne bewegingen kom je in een relaxte Yin Yoga Flow.

VOEL JE WELKOM!

Voordelen Yin yoga

 

* Laagdrempelig, en makkelijk te volgen.

* Helpt spanningen in je lichaam los te laten.

* Meer ruimte in bekkengebied, rug en schoudergordel.

* Meer flexibiliteit in je lichaam en souplesse in je gewrichten.

* Meer mentale rust en balans.

* Leert je fysieke, mentale en emotionele weerstand observeren en loslaten.

* Verbetert je lichaamsbewustzijn en concentratie.

* Door de stimulatie van verschillende energiebanen verbetert de energiestroom in je lichaam.

* Brengt je in verbinding met je lichaam en je adem.