Over Inge

 

Zolang ik me kan herinneren ben ik graag in beweging. Zo heb ik van mijn hobby 'sporten' mijn beroep gemaakt en daar heb ik nooit spijt van gehad! Na ruim 27 jaar werkzaam te zijn als sportinstructrice, yogadocent en personal trainer ben ik in 2022 gestart met mijn 'droom' Yoga & Fit by Inge, waar je meer dan welkom bent voor personal training, yoga en klankschaalsessies. Met als doel mensen helpen en ze op een veilige manier laten bewegen én ontspannen zodat ze aan het einde van de sessie/les een voldaan, energiek en fijn relaxed gevoel hebben. Belangrijke punten waar ik op let tijdens het lesgeven/trainen is de lichaamshouding, techniek, adem, belastbaarheid én plezier. Als een oefening niet lukt door bijvoorbeeld fysieke of conditionele beperkingen dan kan ik altijd een alternatief geven, zo kan iedereen mee blijven doen in de les.

De lessen/trainingen die ik geef zijn puur en komen uit mijn hart, mijn didactische vaardigheden zijn goed ontwikkeld, het taalgebruik tijdens mijn lessen is uitnodigend en gericht op bewustwording van jouw adem en je fysieke, mentale en energie lichaam.

Het vele en fanatieke sporten (hardlopen, trailrunning, spinning, wielrennen, krachttraining) bezorgden me stugge en stijve spieren. Daarom ben ik vanaf 2004 yoga gaan beoefenen voor wat meer souplesse in mijn spieren en gewrichten. Door de vele voordelen die ik ervaarde op fysieke, mentale en emotionele vlakken ben ik me verder gaan verdiepen in yoga en heb ik tot heden verschillende opleidingen en cursussen gedaan. Ik heb een regelmatige yogapractice en ik ben dagelijks bezig met de yogafilosofie. Yoga is veel meer dan alleen op de mat oefeningen doen, het gaat om verbinding maken met jezelf en de wereld om je heen. Je body en mind in balans brengen en méér ontspanning en liefde ervaren van binnenuit.

Voor mij persoonlijk is de mix van conditioneel trainen, krachttraining én yoga de ideale manier om fit, sterk, soepel, blij én relaxed te blijven. Omdat ik iedereen deze ideale mix gun bied ik een breed lesaanbod aan, waar inspanning, ontspanning, aandacht voor de adem, bewustwording van je lichaam, en, heel belangrijk, plezier maken centraal staan. In de sfeervolle zaal in Lokaal 5 in Silvolde kun je terecht voor verschillende yogalessen, Yoga Specials en Klankschaalsessies. Yoga & Walk geef ik in de Montferlandse bossen, heerlijk actief zijn in de natuur. Ook de personal training sessies doe ik bij voorkeur in het bos, op locatie is ook mogelijk. Outdoor bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen. Je versterkt je weerstand en het heeft positieve effecten op je mentale gezondheid. Inspannen in een bosrijke ontspannen omgeving, weg van de sportschool waar veel prikkels zijn.

 

Wil jij je ook meer fitheid, ontspanning en souplesse, een betere adem en je energieker voelen? Boek dan een les en ontdek wat de lessen/trainingen van Yoga & Fit by Inge je kan brengen. VOEL JE WELKOM!

 

Hieronder nog een paar 'dINGEn':

* Ik vind het belangrijk dat álle deelnemers aan mijn lessen zichzelf kunnen zijn en zich prettig voelen, respect hebben voor elkaar staat voorop in mijn lessen.

* Je hoeft niet lenig te zijn om deel te nemen aan mijn lessen, als je kunt lopen en ademen kun je meedoen 

* Ik ben leergierig, flexibel en blijf me graag ontwikkelen, ik denk niet in beperkingen maar in mogelijkheden.

* Naast yogadocent ben ik ook yogastudent, ik volg verschillende opleidingen en workshops. Ik vind het ontzettend fijn om zelf yoga gerelateerde opleidingen te volgen en de kennis neem ik weer mee om te delen tijdens de lessen die ik geef. 

* Heb je vragen? Voel je vrij om contact op te nemen.

* Ben je nieuwsgierig wat ik heb gedaan qua scholing?

-Saswitha Yoga Adem en Pranayama - Saswitha Hatha Yoga - Aalo Power Yoga - Aalo Yin Yoga - Yoga Nidra - Restorative Yoga - Myo Fascia Release Yin Yoga - Yoga en Massage - Stoelyoga - Stoelyoga voor mensen met dementie - Aerial Yoga - Aerial Yin Yoga - Thai Yoga Massage - Reiki 1 - Reiki 2

Fitness A, B, NASM Personal Trainer- hardlooptrainer Running Holland - Chi running - Mindful Run - Mindful trailrun- Body Pump- Body Step- Body Combat- Body Balance - RPM -  Core training- (Pink)Pilates - Houdingstherapie