EASY YOGA FLOW

(hatha yoga)

 

Tijdens deze yogales wissel je statische en dynamische houdingen met elkaar af om bewust ruimte te maken in je lichaam. Je ondersteunt de houdingen met aandacht bij  de adem. Hatha Yoga  is laagdrempelig en makkelijk te volgen. De houdingen die je in deze les doet zijn staand, zittend en liggend. Inge zelf is fanantiek beoefenaar van deze vorm van yoga, ze ervaart veel voordelen qua fysieke bewegingsruimte en rust in haar gedachten.

Met Hatha Yoga vergroot je je spierkracht, energie en souplesse. Je verbetert de ademruimte, concentratie en je wordt meer bewust van je lichaam. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de opbouw van de houdingen en reikt Inge opties aan om de houdingen op jouw lichaam aan te passen. 

 

Je voert de houdingen uit zoals ze bij jouw lichaam passen. Het gaat er niet om wat je kunt, maar hoe je omgaat met wat je voelt en ervaart tijdens de les. Je leert je gedachten loslaten, grenzen accepteren en je lichaam ontspannen. Dit helpt je in het dagelijks leven om met stress om te gaan en beter te kunnen slapen. Het heeft ook positieve effecten op je fysieke lichaam, je spieren worden sterker, je merkt dat je flexibeler wordt en je krijgt een betere balans. Elke yogahouding wordt bewust opgebouwd met aandacht voor je adem. Voorbereiden, houding aannemen, aanhouden, waarnemen en navoelen. Zo oefen je de beheersing van je lichaam en geest. De les wordt afgesloten met een Savasana (eindontspanning) waarbij je lichaam de tijd krijgt om de yogasessie te verwerken en je fysiek en mentaal in diepe rust komt.