Welkom

YIN YANG & YOGA NIDRA

Woensdag

(om de andere week)

20.00-21.15 uur

 

Yin Yang Yoga is een fijne combinatie van actieve en ontspannende yoga oefeningen. Samen geven ze ons de balans die we nodig hebben.

'Yang' staat voor beweging, kracht en warmte. Yin is verstillend, zacht en ontspannend. Met Yang laten we de energie stromen door de spieren te bewegen. Yin yoga richt zich op het dieperliggende weefsel: botten, banden, pezen, gewrichten en het bindweefsel dat wordt gerekt door een houding langer aan te houden. Je bent langer in de houding (2-5 minuten) waar je leert dieper te ontspannen en de stilte in jezelf te vinden.

Tijdens Yoga Nidra komen de hersenen tot rust op een vergelijkbare manier als tijdens de slaap. Je blijft echter wel wakker en terwijl je ontspannen op je yogamat ligt luister je naar mijn stem die je door de verschillende fases van de Yoga Nidra sessie leidt. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook het doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo te komen tot samadhi (verlichting). Maar voordat je daar bent, doet Yoga Nidra al veel andere fijne dingen voor je. Het helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem.

De voordelen van deze les zijn: meer souplesse, energie en ontspanning. Flow, let go en GLOW!

Deze les is geschikt voor iedereen die zowel actief met het lichaam aan de slag wil en tegelijkertijd rust en balans zoekt in de geest.